Segueix-nos al:

Esteu aquí

Inici » Notícies » L’esport català protesta contra els greuges del govern espanyol

L’esport català protesta contra els greuges del govern espanyol

L’esport català protesta contra els greuges del govern espanyol
 
Amb una acció simbòlica d’ensenyar la targeta vermell
 
El món de l’esport ha demostrat aquest dijous una oposició rotunda a les lleis del govern espanyol que ataquen directament el teixit esportiu del nostre país. En un acte organitzat per la UFEC al Poliesportiu de l’Estació del Nord de Barcelona sota el lema “Sortim a guanyar”, més d’un miler de presidents de federacions, dirigents de clubs, autoritats i esportistes han fet pinya. Alguns presidents de federacions i representants de consells esportius han llegit un manifest on s’enumeraven els greuges i es demanava que s’aturin les lleis.
 
Al final de l’acte, tots els assistents han aixecat una cartolina vermella on també hi havia escrit el manifest, de manera que s’ha format una gran taca en forma de targeta vermella, com a mostra del rebuig a les mesures del govern espanyol. De moment, més de 8.000 persones ja s’han adherit al manifest que impulsa la UFEC, a través del web www.sortimaguanyar.cat.
 
A banda dels presidents de totes les federacions, també han assistit a l’acte els presidents del Barça, Josep Maria Bartomeu, l’Espanyol, Joan Collet, o el Joventut de Badalona, Jordi Villacampa. També hi ha estat presents el conseller Francesc Homs o el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, així com altres cares famoses del món de l’esport com Albert Costa, Isidre Esteve, Carme Lluveras, Natàlia Via-Dufresne o els waterpolistes Jordi Sans, Sergi Pedrerol i Dani Ballart.
 
Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes us animem a adherir-vos al manifest. Cal que la gent de l’esport es mantingui activa en aquesta reivindicació social que, un cop més, va lligada amb la part nacional. A la Plataforma defensem que l’única manera de combatre aquests greuges amb èxit és definir un model propi per l’esport català, i això només ho podrem fer amb un estat. Per això, tot l’esport català ha de col·laborar activament per aconseguir la independència i gaudir dels beneficis que comportarà per a l’esport català.
 
Podeu trobar més informació sobre els greuges a l’esport català en aquest enllaç, on s’hi expliquen totes les mesures del govern espanyol que ataquen el teixit esportiu. També us animem a fer servir l’etiqueta #sortimaguanyar a les xarxes socials, per fer difusió de tot el que té a veure amb l’acte i per denunciar la situació d’ofegament, fiscalització i burocratització que pateix l’esport català.